Räksoppa gjord på vitt vin

Räksoppa gjord på vitt vin
Foto: TV4

Räksoppa gjord på vitt vin

20

7 ingredienser

40 min

En soppa så god att man antingen skiter ner sig eller trillar av stolen. /Christian

Här hittar du Christians

Rosmarindoppade bröd

**Dryckestips
**Leth Grüner Veltliner, art.nr. 4200, 75 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 25 cl vitt vin
  • 90 ml hummerfond
  • 1 l mjölk
  • 4 dl grädde
  • ca 30 räkor, färska
  • färsk timjan

Serveras med

  • rosmarindoppat bröd

Gör så här

  1. Häll i vinet i en kastrull.
  2. Koka bort ungefär hälften av vinet.
  3. Tillsätt sedan den ljuvliga fonden, låt den beblanda sig på ett kärleksfullt sätt med det goda vinet.
  4. När det väl är gjort kan du sänka värmen på plattan till hälften och hälla i grädden och mjölken.
  5. Låt allt småputtra i 20 minuter.
  6. Vid servering
    Tillsätt räkor och färsk timjan i samband med servering.
  7. Rosmarindoppat bröd passar som drivern till golfbagen ihop med räksoppan.