Chorizorisotto med vitlök och timjanstekt torsk

45 m
4
Chorizorisotto med vitlök och timjanstekt torsk
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Torskrygg

  • 600 g torskrygg i 4 bitar
  • salt
  • olivolja
  • färsk timjan
  • 8 klyftor vitlök, krossade
  • 100 g smör

Risotto

  • 1 stor scharlottenlök
  • 1 röd paprika
  • 250 g färsk chorizo
  • olivolja, till stekning
  • 4 dl carnairoliris
  • 2 dl vitt vin
  • 8 dl hönsbuljong, varm
  • ca 150 g smör
  • 100 g parmigiano reggiano (20 månader), riven
  • salt och peppar

Tomater

  • 10 cocktailtomater
  • 1 citron, saft och skal
  • salt

Garnering

  • färsk timjan

Gör så här

  1. Förberedelser
    Börja med att salta fisken och låt den rimmas medan du förbereder.
  2. Risotto
    Hacka ner lök, paprika och chorizo i småbitar. Det går bra att använda korvskinnet också om du vill, ta annars bort skinnet.
  3. Svetta löken, paprikan och chorizon i olivolja i några minuter, så att korven släpper ut smak.
  4. Tillsätt riset och låt det stekas med tills det blir glansigt. Häll på vin och låt det reduceras och koka in i riset. Späd sedan riset med varm buljong. Instruktioner för hur du ska koka just ditt ris finns på förpackningen.
  5. När riset kokat i ca 18-20 minuter, ta av kastrullen från värmen. Smaka av riset. Konsistensen ska vara mjukt ris men med en liten kärna. Tillsätt smör och riven ost. Blanda runt och servera direkt med den stekta fisken.
  6. Tomater
    Dela tomaterna och lägg i en skål tillsammans med citronzest, citronsaft och salt. Låt marineras i ca 15-20 minuter.
  7. Torsken
    Skölj bort saltet och torka fisken torr. Stek fisken i en stor stekpanna på hög värme i olja tillsammans med vitlök och timjan. Vänd på fisken efter ca 2 minuter. Sänk värmen och tillsätt smör och tomaterna. Ös fisken. Lyft bort timjan och vitlöken när fisken är klar. Servera ovanpå risotton och garnera med en kvist timjan.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept