Chiaknäcke

Chiaknäcke
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Chiaknäcke

7

10 steg att laga

11 ingredienser

1 h 30 m

En gluten och laktosfritt knäcke som är perfekt till frukost eller till ostbrickan. Bakat på flera olika sorters frö blir knäckbrödet riktigt gott och krispigt. Toppa med dina favoritpålägg eller varför inte Teas egna rabarbermostarda

Ingredienser

portioner35 knäckebröd
  • 275 g bovetemjöl
  • 130 g chiafrön
  • 110 g pumpakärnor, orostade
  • 110 g solroskärnor, orostade
  • 110 g sesamfrön, orostade
  • 25 g fiberhusk
  • 5 g flingsalt
  • 110 g olivolja
  • 500 g vatten, kokande
  • 50 g olivolja, till pensling
  • flingsalt, att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser med en visp.
  3. Tillsätt olja och vatten och arbeta ihop till en deg med en träsked.
  4. Ta fram 4 bakplåtspapper och fördela degen lika på papperna.
  5. Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut den helt över pappret. (Pumpafröna gör att degen får en jämn tjocklek).
  6. Flytta bakplåtspappret till nästa och repetera tills all deg är utkavlad.
  7. Pensla hela degen med olivolja och strö över flingsalt.
  8. Baka bröden i ca 1 timme.
  9. Ta ut och skär dem medan de är varma.
  10. Låt svalna och förvara i lufttät burk.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer