• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Chiaknäcke

7 röster
1 h 30 m
35 knäckebröd
Chiaknäcke
Foto: Tv4
1 h 30 m
35 knäckebröd

Du behöver

  • 275 g bovetemjöl
  • 130 g chiafrön
  • 110 g pumpakärnor, orostade
  • 110 g solroskärnor, orostade
  • 110 g sesamfrön, orostade
  • 25 g fiberhusk
  • 5 g flingsalt
  • 110 g olivolja
  • 500 g vatten, kokande
  • 50 g olivolja, till pensling
  • flingsalt, att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser med en visp.
  3. Tillsätt olja och vatten och arbeta ihop till en deg med en träsked.
  4. Ta fram 4 bakplåtspapper och fördela degen lika på papperna.
  5. Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut den helt över pappret. (Pumpafröna gör att degen får en jämn tjocklek).
  6. Flytta bakplåtspappret till nästa och repetera tills all deg är utkavlad.
  7. Pensla hela degen med olivolja och strö över flingsalt.
  8. Baka bröden i ca 1 timme.
  9. Ta ut och skär dem medan de är varma.
  10. Låt svalna och förvara i lufttät burk.
13 maj 2019