Caribbean seafood salad

Caribbean seafood salad
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Caribbean seafood salad

17 ingredienser

70 m

Karibisk räksallad med papaya, ananas, apelsin, lime och jerkkryddor. Fräscht och riktigt gott!

Ingredienser

portioner

Jerk spice

  • 2 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk salt

sallad

  • 4 dl kungsräkor, skalade (MSC certifierad)
  • 0,5 papaya
  • 0,5 ananas
  • 4 salladslökar
  • 1 apelsin
  • 1 limefrukt
  • rapsolja
  • 1 cosmopolitansallad (eller romansallad)
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Blanda ihop alla kryddorna till kryddblandningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs de skalade räkorna hastigt så att de får vit färg och bra konsistens. Lyft ur räkorna och krydda med lite av er Jerk-spice.
  3. Kryddblandningen som blir över sparar ni sedan i skafferiet. Den håller länge och passar till det mesta!
  4. Blanda fint tärnad papaya och ananas med räkorna och låt bli svala i kylskåp i 1 timme.
  5. Montera en salladsbädd på asietter och toppa med körsbärstomater. Lägg på räkor, papaya, ananas och skivad salladslök. Pressa över apelsin- och limejuice och servera riktigt kallt.