Caribbean seafood salad
Caribbean seafood salad
17 ingredienser
70 m
Karibisk räksallad med papaya, ananas, apelsin, lime och jerkkryddor. Fräscht och riktigt gott!
Ingredienser
Jerk spice
- 2 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk malen kryddpeppar
- 0,5 tsk malen kanel
- 1 tsk cayennepeppar
- 2 tsk malen svartpeppar
- 2 tsk salt
sallad
- 4 dl kungsräkor, skalade (MSC certifierad)
- 0,5 papaya
- 0,5 ananas
- 4 salladslökar
- 1 apelsin
- 1 limefrukt
- rapsolja
- 1 cosmopolitansallad (eller romansallad)
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
- Blanda ihop alla kryddorna till kryddblandningen.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs de skalade räkorna hastigt så att de får vit färg och bra konsistens. Lyft ur räkorna och krydda med lite av er Jerk-spice.
- Kryddblandningen som blir över sparar ni sedan i skafferiet. Den håller länge och passar till det mesta!
- Blanda fint tärnad papaya och ananas med räkorna och låt bli svala i kylskåp i 1 timme.
- Montera en salladsbädd på asietter och toppa med körsbärstomater. Lägg på räkor, papaya, ananas och skivad salladslök. Pressa över apelsin- och limejuice och servera riktigt kallt.