Räkor i snapsglas

Foto: Jan Bengtsson
Räkor i snapsglas
13 ingredienser
10-20 m
Servera räkor i snapsglas som en festlig förrätt. Här hittar du recept på två goda dipsåser till färska räkor.
Receptet räcker till 10 glas.
Ingredienser
räkor
- 30 räkor med skal (handskalade med huvudet kvar)
- 1-2 dl ärtskott (eller blandade örter/späda salladsblad)
Citron- och dilldipp
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk majonnäs
- 0,5 citron, finrivet skal och 1 tsk pressad saft
- 1 msk dill, hackad
- 2 krm dillfrö, krossade
- 1 krm citronpeppar
- 2 krm salt
Sweet chilidipp
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk majonnäs
- 0,5 dl sweet chilisås
- 2 krm salt
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna till citron- och dilldippen.
- Blanda alla ingredienserna till sweet chilidippen.
- Varva såserna i snapsglasen och häng räkorna över glasen som på bilden.
- Garnera med sallad eller örter.