• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Blinier med sillsallad, ägg royale och krispig sallad

28 röster
40 min
4
Blinier med sillsallad, ägg royale och krispig sallad
40 min
4

Du behöver

  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • smör, till stekning

Sillsallad

  • 1 förp 5-minuterssill
  • 1 dl smetana
  • 1 saltgurka
  • 0,5 äpple
  • 0,5 tsk honung
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar

Ägg royal

  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • 0,5 dl parmesanost
  • neutral olja, till formen

Sallad

  • 1 huvudsallad
  • 1 schalottenlök
  • 1 avokado
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med ägg royale. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop äggen med vispgrädde och parmesan. Salta.
  3. Ta en smal form med höga kanter och smörj ordentligt med olja. Häll ned äggsmeten och ställ den i ett vattenbad och sedan in i ugnen. Baka ca 20 minuter.
  4. Vispa ihop smeten till blinierna, låt stå och svälla i ca 15 minuter.
  5. Häll av sillen väl. Skiva sillen tunt. Hacka saltgurka och äpple fint. Hacka dillen.
  6. Blanda det hackade med smetana och smaka av med honung och salt. Vänd ned sillen och låt stå.
  7. Skala och finhacka schalottenlök. Vispa ihop dressingen och ha i löken, låt stå.
  8. Stek blinier i smör i en plättlagg.
  9. Toppa blinierna med sillsallad.
  10. Stjälp ur den bakade äggkrämen på ett fat och skär i skivor. Dekorera med gräslök.
  11. Skala och finhacka schalottenlök. Blanda ihop löken med rapsolja, vinäger och dijonsenap till en dressing. Krydda med salt och peppar.
  12. Plocka huvudsallad och lägg på ett fat, skeda över avokado och dressing.
  13. Servera blinierna med ägg royale och krispig sallad.
3 maj 2020