Ärt- och citronbruschetta

10 m
4
Ärt- och citronbruschetta
Foto: Jessica Frej

Ljuvlig förrätt som är fräsch och enkel att svänga ihop massor av smak och plus i kanten för att den är vegansk. /Jessica

Tips! Passa på att rensa i skafferi och frys och laga en fantastisk söndagsmiddag med tre rätter på en halvtimme. Härlig mat som värmer i vinterkylan. Servera som förrätt till Jessicas Pasta arrabiata med mozzarella och Ljummen peach Melba med varm hallonsås för en prisvärd trerättersmiddagmiddag!

15 januari 2017
10 m
4

Du behöver

  • 3 dl frysta ärtor
  • 4 skivor rostbröd (ev. glutenfritt)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl löst packad persilja
  • 1 citron, saft och zest
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka ärtorna ett par minuter i saltat vatten.
  2. Rosta brödet i brödrost och gnugga brödskivorna lätt med en vitlöksklyfta.
  3. Lägg citronsaft, citronzest, persilja, olivolja och de nykokta varma ärtorna i en skål eller kanna och mixa grovt med stavmixer.
  4. Toppa bröden med den ljumma ärtröran och servera genast.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stavmixer från kända varumärken

Stavmixer från kända varumärken Se fler

Fler goda recept