Jessica Frejs Arribiata med mozzarella

36 röster
15 m
4
Jessica Frejs Arribiata med mozzarella
Foto: Jessica Frej
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta (ev. glutenfri)
  • 1 rödlök
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 msk olja, till stekning
  • ca 800 g krossade tomater (eller konserverade cocktailtomater)
  • 1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag)
  • 1 krm salt
  • ca 250 g mozzarellaost
  • 2 dl parmesanost, finriven [ca 40 g]
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja, god, till servering
  • färsk persilja, finhackad till servering

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i rejält saltat vatten.
  2. Skala och skiva lök och vitlök i tunna skivor. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknat något, det ska knappt ta färg.
  3. Tillsätt tomater, chili och salt. Låt puttra medan pastan blir klar.
  4. Fördela hälften av tomatsåsen i fyra skålar och fördela pastan på tomatsåsen. Häll resterande tomatsås över pastan.
  5. Bryt över mozzarella och strö över parmesan. Ringla över olivolja och mal lite svartpeppar på, avsluta med lite persilja.
15 januari 2017