Jessica Frejs Arribiata med mozzarella

Jessica Frejs Arribiata med mozzarella
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jessica Frejs Arribiata med mozzarella

12 ingredienser

15 m

Alltid lika gott med het tomatsås, perfekt kokt pasta och krämig mozzarella. Tomater på burk är såhär års mycket godare än färska. /Jessica

Tips! Passa på att rensa i skafferi och frys och laga en fantastisk middag med tre rätter på en halvtimme. Härlig mat som värmer i vinterkylan. Servera med Jessicas ärt- och citronbruschetta och Ljummen peach Melba med varm hallonsås för en prisvärd trerätters!

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta (ev. glutenfri)
  • 1 rödlök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk olja, till stekning
  • ca 800 g krossade tomater (eller konserverade cocktailtomater)
  • 1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag)
  • 1 krm salt
  • ca 250 g mozzarellaost
  • 2 dl parmesanost, finriven [ca 40 g]
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja, god, till servering
  • färsk persilja, finhackad till servering

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i rejält saltat vatten.
  2. Skala och skiva lök och vitlök i tunna skivor. Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknat något, det ska knappt ta färg.
  3. Tillsätt tomater, chili och salt. Låt puttra medan pastan blir klar.
  4. Fördela hälften av tomatsåsen i fyra skålar och fördela pastan på tomatsåsen. Häll resterande tomatsås över pastan.
  5. Bryt över mozzarella och strö över parmesan. Ringla över olivolja och mal lite svartpeppar på, avsluta med lite persilja.