Gratinerade havskräftor
Gratinerade havskräftor
9 ingredienser
Ingredienser
- 12 havskräftor, färska, okokta
- salt
- några kvistar färsk dill, fint hackad
- några kvistar persilja, fint hackad
- 100 g smör
- 4-6 klyftor vitlök, pressade
- 0,5 dl olivolja
Tillbehör
- parmesanost, hyvlad
- rucolasallad
Gör så här
- Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet.
- Lägg halvorna på en plåt.
- Strö över salt.
- Lägg på den fint hackade färska dillen och persiljan.
- Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna.
- Klicka vitlökssmöret över halvorna.
- Häll till sist över olivoljan.
- Gratinera kräftorna i ugn på 225° på översta falsen i ugnen i 5 minuter.
- Ös över spadet och gratinera ytterligare 5 minuter. (Används kokta havskräftor ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen.)
- Servera med rucolasallad och hyvlad parmesanost.