Gratinerade havskräftor med parmesanost

Gratinerade havskräftor
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Gratinerade havskräftor med parmesanost

9 ingredienser

Färska skaldjur är både nyttigt och gott!

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

  • 12 havskräfta, färska, okokta
  • salt
  • 3 kvistar färsk dill, fint hackad
  • 3 kvistar persilja, fint hackad
  • 100 g smör
  • 4-6 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 dl olivolja

Tillbehör

  • parmesanost, hyvlad
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet.
  2. Lägg halvorna på en plåt.
  3. Strö över salt.
  4. Lägg på den fint hackade färska dillen och persiljan.
  5. Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna.
  6. Klicka vitlökssmöret över halvorna.
  7. Häll till sist över olivoljan.
  8. Gratinera kräftorna i ugn på 225° på översta falsen i ugnen i 5 minuter.
  9. Ös över spadet och gratinera ytterligare 5 minuter. (Används kokta havskräftor ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen.)
  10. Servera med rucolasallad och hyvlad parmesanost.