Indiska nuggets

14 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp kikärtor, kokta, (el 3 dl hemkokta) (ca 400 g)
  • 1 dl havregryn (eller dinkelflingor)
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk spiskummin, nystött eller mald
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk garam masala
  • 0,25-0,5 tsk salt
  • ev 0,25 tsk chilipulver
  • 0,5 dl sesamfrön, till panering
  • 2 msk rapsolja, till stekning

Serveras med

  • yoghurtsås

Gör så här

  1. Skölj kikärterna om de är konserverade.
  2. Mixa kikärterna i matberedare eller med mixerstav tillsammans med resten av ingredienserna till en tjock smet.
  3. Forma små nuggets eller platta bollar.
  4. Vänd dem i sesamfrö.
  5. Stek i olja på ganska hög värme så de får en knaprig, lätt friterad yta.
  6. Passar bra med en yoghurtsås med rivet skal av lime eller citron och örtsalt.
18 mars 2011