Annas tapas surprise

Annas tapas surprise
Foto: TV4

Annas tapas surprise

Av: Anna Book

Från: Klockan nio hos stjärnorna

21 ingredienser

Tapasrecept med tortilla, gambas och bocadilla.

Anna bjöd även på
Paella de Toledano
Anna panna´s vanilj pannacotta

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 potatis
  • 6 ägg
  • 2 gula lökar
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 20 jätteräkor, råa skalade
  • 8 msk extra virgin olivolja
  • 2 msk smör
  • 4-6 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt, finskuren
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 kg fläskfilé
  • 1 baguette (färsk)
  • majonnäs (efter smak)
  • tomat
  • flingsalt

Gör så här

Tortilla

  1. Skala och skär löken och potatisen i ganska tunna skivor.
  2. Stek i stekpanna med olivolja och tillsätt salt.
  3. Vispa upp äggen i en skål och tillsätt sedan potatisen och löken och blanda allt ordentligt.
  4. Häll olivolja i pannan och häll sedan i potatisblandningen.
  5. Stek på svag värme.
  6. Vänd tortillan när allt börjar få färg, tillsätt då även lite extra olivolja i stekpannan.

Gambas

  1. Skala räkorna.
  2. Hetta upp olja och lägg i smör i stekpannan.
  3. Pressa sedan ner vitlöksklyftor, chili och tomatpuré i pannan.
  4. Låt steka på svag värme i cirka 2-3 minuter.
  5. Lägg sedan ner räkorna och stek dem i cirka 4-5 minuter tills de är vackert rosa.
  6. Vänd dem med jämna mellanrum.
  7. Salta och peppra efter smak.
  8. Lägg i persiljan och blanda runt allt väl.
  9. Pressa lite färsk citron över.

Bocadillo

  1. Putsa fläskfilén ren.
  2. Skär sedan i centimentertjocka skivor, salta och peppra på båda sidor och stek sedan tills dem är lätt gyllenbruna på båda sidorna.
  3. Skiva upp baguetten och bred på lite majonnäs efter smak.
  4. Lägg en skiva fläskfilé på brödet och toppa med en tomatskiva och lite flingsalt.
  5. Sätt sedan i till exempel en tandpetare eller spansk flagga och servera.

Vintips
Santa Ana Extra Brut art nr 77094