Paella de Toledano

Foto: TV4
Paella de Toledano
17 ingredienser
1h
Till Zinats vegetariska paella använde jag naturligtvis grönsaksbuljong och la i aubergine och zucchini istället för skaldjuren. /Anna Book
Vintips
Azabache Organic Crianza 79 kr, art nr 2708
Anna bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 350-450 g musslor med skal
- 1-2 dl olivolja
- 2 gula lökar
- 3-4 klyftor vitlök
- 2 tomater
- 1 grön paprika
- 1 röd paprika
- 2 dl gröna ärtor
- 4 dl avorioris
- 0,5 citron (samt citronklyftor)
- 9 dl skaldjursbuljong
- 1 g saffran
- 1-2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 0,5 krm cayennepeppar
- 350 g calamares
- 350 g räkor med skal
Gör så här
- Hetta upp lite olja i en paellapanna eller en stor vid stekpanna.
- Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna och kärna ur och skär paprikorna i bitar och stek dom sedan tillsammans.
- Häll resten av oljan i pannan och fräs allt tills det blir lätt gyllenbrunt.
- Lägg i tomaterna, bläckfisken och avorioriset.
- Fräs några minuter under omrörning.
- Pressa ner citron, häll i skaldjursbuljong och tillsätt saffran, salt, vitpeppar och kajennpeppar.
- Lägg folie över och låt det sjuda på svag värme i cirka 15–20 minuter.
- Tillsätt musslor och räkor och sjud ytterligare 10 minuter.
- Låt paellan vila några minuter innan den garneras med citronklyftor.