Anna pannas vaniljpannacotta

Foto: TV4
Anna pannas vaniljpannacotta
9 ingredienser
30 min
Servas med färska bär.
Vintips
Beerenauslese, Josef Andert art nr 4589
**
Anna bjöd även på**
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 2 vaniljstänger
- 1 l grädde
- 3 dl strösocker
- 4 gelatinblad
- 1 ask jordgubbar
- 2 askar hallon
- 2 askar blåbär
- 1 ask björnbär
- florsocker, till garnering
Gör så här
- Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Koka upp grädde, vaniljstång och frön med sockret.
- Låt svalna något och ta upp vaniljstången.
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i några minuter.
- När de mjuknat, krama ur vattnet och tillsätt bladen i den varma grädden.
- Rör om ordentligt och häll upp smeten i serveringsskålarna och ställ kallt till serveringen.
- Garnera med de färska bären och pudra över lite florsocker.