Grillade räkor på spett

49 röster
4
Grillade räkor på spett
Foto: TV4

Chili- och limemarinerade räkor på spett serverat på salladsbädd.

Dryck: 2008 Riesling Spätlese Fritz Haag, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida.


Visa mer
4

Du behöver

  • 12 st stora räkor
  • 2 st lime
  • 0,5 st chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk persilja
  • 1 msk socker
  • 1 kruka frissésallad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka chilifrukten och pressa vitlöksklyftorna i en bunke.
  2. Tillsätt två stycken pressade limefrukter, olivolja, persilja och socker.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala räkorna och marinera dem i hälften av marinaden i ca 1-2 timmar.
  5. Trä räkorna på grillspett och grilla dem i 2-3 minuter på varje sida.
  6. Servera spetten på frissésalladsbädd och ringla resterande marinad över spetten.
30 november 2010

Fler goda recept