Karavidies havskräftor

Foto: TV4
Karavidies havskräftor
21 ingredienser
30 min
En förrätt som är värd att bjuda på.
Dryck
ÖL Mythos Lager (nr 1396)
Ingredienser
- 16 råa havskräftor
Ört- och tonfiskcréme
- 1 dl majonnäs
- 1 msk crème fraîche
- 1 tsk kapris
- 1 msk parmesanost, riven
- 1 msk tonfisk i olja
- 1 msk citronsaft
- 4 klyftor vitlök, pressade
- 0,5 dl färska örter (basilika, persilja och dill)
- 50 g smör, mjukt
- 1 krm chilipulver
- 1 krm salt
- peppar
Tillbehör
- 3 ciabattabröd
- 1 klyfta vitlök, pressad
- 1,5 dl olivolja
- 1 krm salt
- peppar
- 200 g babyspenat
- 1 rödlök, skalad och skivad
- 0,5 citron
Gör så här
- Börja med att dela kräftorna och lägga i en lågpanna.
- Mixa samman samtliga ingredienser till ört – och tonfiskcremen i en mixer eller matberedare.
- Smaka av och krydda eventuellt med mer vitlök, salt och peppar.
- Fördela smeten över kräftorna.
- Gratinera på grillvärme 225 grader i ca 5 minuter eller tills att kräftorna fått fin färg och släpper från skalet.
- Ställ ugnen på 200 grader.
- Mixa olivolja med vitlök salt och peppar.
- Dela ciabattan och pensla på vitlöksoljan.
- Grädda i ugnen i 5-10 min till brödet fått färg.
- Blanda babyspenaten med rödlöken till en liten sallad.
- Salta och peppar efter behag och häll lite citron olja på salladen.