Mannerstöms pannbiff med lök

9 klassiska biffrecept

Klassisk pannbiff, wallenbergare eller älgfärsbiffar.... här har vi samlat Kökets populäraste recept på biff. Vilken är din favorit?

Mannerströms pannbiff med lök

Klassisk svensk pannbiff enligt Leif Mannerströms recept.Serveras med potatis och pressgurka.

Morbergs älgfärsbiffar med mandelpotatis

Både barn och vuxna älskar köttbullar i gräddsås med potatis och lingon - och det här receptet från Per Morberg på älgfärsbiffar går inte inte av för hackor!

Lammfärsbiffar med rostade grönsaker och vitlökssmör

Tom Sjöstedts goda, saftiga lammfärsbiffar smaksätts med rosmarin och vitlök. Serveras med ugnsrostade rotfrukter och ett riktigt vackert grönt vitlökssmör. En rätt som är enkel att laga till många! **Toms tips!** Detta blir mycket vitlökssmör, frys in det som blir över och använd till andra rätter. Det är även väldigt gott att riva det frysta smöret.

Råbiff med tryffelmajonnäs och friterade rödbetor

Råbiff på oxfilé med smakrik tryffelmajonnäs, friterad purjolök och friterade rödbetor. Det här är inte vilken råbiff som helst, utan den godaste råbiffen Leif Mannerström någonsin blivit bjuden på.

Tom Sjösted - Havets wallenbergare med ärtor och potatismos

Wallenbergare på lax och torsk serverade med klassiska tillbehör som potatismos och gröna ärtor. Använd fisk som är halvfryst när du mixar så håller den ihop bättre. Tips! Épice riche är en kryddblandning som kocken Tore Wretman skapade. Du gör den lätt genom att blanda 1 del mald kryddpeppar med 1 del mald nejlika, 1 del mald muskotnöt och 2 delar mald vitpeppar.

Myllymäkis klassiska wallenbergare med brynt smör och ärtor

Myllymäkis recept på en riktigt god wallenbergare. Serveras med fluffigt potatismos, ärtor, brynt smör och rårörda lingon.

Sandra Mastios laxbiffar med dillpotatisstomp och citronsås

Lättlagade, kryddiga laxbiffar som serveras med potatisstomp smaksatt med dill samt en enkel citron- och romsås.

Lisa Lemkes kalkonfärsbiffar med sötpotatispommes

Saftiga biffar på kalkonfärs, matvete och persilja serveras med frasiga sötpotatispommes samt enkel fetaostsås. Lika gott till vardag som fest!