Kalkonfärsbiffar med sötpotatispommes

40 röster
4

Saftiga biffar på kalkonfärs, matvete och persilja serveras med frasiga sötpotatispommes samt enkel fetaostsås. Lika gott till vardag som fest!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 stora sötpotatisar
  • 0,75 dl maizena
  • neutral olja
  • salt

Fetaostsås

  • 2 dl fet naturell yoghurt
  • 75-100 g fetaost
  • salt och peppar
  • 1 citron, rivet skal från

Kalkonfärsbiffar

  • 600 g kalkonfärs
  • 2 dl kokt kall matvete
  • 1 ägg
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 1 citron, saft från
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 knippe bladpersilja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och olja, att steka i

Gör så här

  1. Dela sötpotatisen i pommes-storlek och lägg i kallt vatten, gärna 60 minuter så stärkelsen dras ut.
  2. Rör ihop yoghurt med smulad fetaost och rivet citronskal, smaka av med salt och peppar sen är såsen klar.
  3. Ta upp sötpotatisen ur vattnet, torka den torr och blanda runt med majsstärkelse så den är täckt av ett tunt lager. Använd t ex en fryspåse, det är lättast. Lägg sedan ut på en plåt, lägg så att luft/värme kan flöda fritt mellan dem. Använd flera plåtar, men baka dem samtidigt i ugnen. Ringa lite olja över och salt. Baka på 210 grader varmluft i cirka 30 till 40 minuter.
  4. Hacka persilja och blanda med kalkonfärs, citronsaft, chili, riven vitlök, kall kokt matvete och ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda till en fördelad färs. Stek sedan i smör och olja tills biffarna är helt genomstekta. Servera med sötpotatispommes och yoghurtsås.
6 januari 2018

Laddar fler recept