Zucchinifritters med räkor i salladswrap
Zucchinifritters med räkor i salladswrap
18 ingredienser
30 min
"Plocka-ihop-själv-mat är alltid uppskattat hos oss! Det här är en plockrätt med härliga fritters gjorda på zucchini. I Rom tar man detta med zucchini på allvar, affärerna har flera olika sorter. Jag har lärt mig att välja de mindre sorterna, som blir spänstigare i konsistens och smak. Här kombinerar vi de fiberrika grönsakerna (tarmflore-mums) med bovetemjöl, ett fint glutenfritt mjölalternativ. Fetaost ger härlig sälta där den ekologiska varianten har högre halt polyfenoler. Välj gröna tillbehör utifrån vad som är i säsong eller finns hemma. Ju mer desto bättre! Räkorna höjer proteinhalten, du kan variera med rökt lax eller tunt skivat rökt kalkonbröst." /Maria
Ingredienser
- 2 zucchini (à cirka 350 g)
- 1,5 tsk salt
- 2 ägg
- 2 dl bovetemjöl
- 1 förp fetaost (à 150 g)
- 1 citron
- 1 klyfta vitlök
- 2 dl färsk persilja, hackad
- svartpeppar
- olivolja, till stekning
Till servering
- ca 14 isbergssallad (cirka 2 små isbergssalladshuvuden)
- 200 g skalade räkor
- matyoghurt
- färska myntablad
- alfaalfagroddar
- salladslök, tunt skivad
- stjälkselleri
- oliver, urkärnade
Gör så här
- Riv zucchinin på rivjärnets grova sida. Lägg ut på en bricka eller tallrik och strö över saltet. Låt dra i cirka 20 minuter och förbered under tiden resten.
- Plocka försiktigt loss isbergssalladsblad. Lägg upp tillbehören i skålar.
- Rör ihop ägg och bovetemjöl i en bunke. Smula ner hälften av fetaosten. Riv ner citronzest. Riv eller pressa i vitlöken. Tillsätt persilja och peppar. Skär citronen i klyftor. Smula resten av
- fetaosten och lägg i en skål till servering.
- Krama ur zucchinin mycket väl och rör ner i bunken. Stek små fritters i olivolja på medelvärme i en panna, någon minut på varje sida. Servera i salladsblad med räkor och resten av tillbehören för var och en att plocka ihop i sina wraps. Pressa gärna över citron.