Laxfylld och löjromstoppad rödtungefilé.

Laxfylld och löjromstoppad rödtungefilé.
Foto: TV4

Laxfylld och löjromstoppad rödtungefilé.

17 ingredienser

1h

Rödtunga fylld med laxröra och toppad med löjrom. Serveras med potatisduchesse och en ljuvlig sherrysås samt sockerärtor.

Vintips från Yasmine
Jules Muller Pinot Gris, 71134, 95:-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Laxfylld rödtungefilé

  • 8 rödtungafiléer, färska
  • 2 laxfiléer, färska
  • 2-3 msk vispgrädde
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • limefrukt, skivad
  • 4 msk löjrom

Potatisduchesse

  • 8-10 potatisar
  • 50 g smör
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt (efter smak)
  • vitlökspeppar (efter smak)

Sherrysås

  • 1 dl sherry
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 liten burk crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1,5 dl dill, hackad

Gör så här

Fiskrullar

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Mosa laxfilén i matberedare till mousse.
  3. Tillsätt vispgrädden och smaksätt med salt och peppar.
  4. Fördela moussen på rödtungefilén och rulla ihop dem.
  5. Tillagas i ugnen 20 minuter. Före servering toppas filéerna med löjrom och en skiva lime.

Duchesse

  1. Koka potatisen. Mosa potatis tillsammans med smör och äggulor.
  2. Salta och peppra efter behov.
  3. Forma till duchesser som gratineras ca 5 min ugnen.

Sås

  1. Värm sherry med buljongtärningen.
  2. Tillsätt crème fraiche.
  3. Hacka dillen och lägg i såsen, späd med grädde.
  4. Garnera rätten med sockerärtor och limefrukt.