Wagners hummersallad

8 röster

Du behöver

  • 2 kokta humrar (à 450-500 g)
  • 2 skiva formfranska
  • ca 70 g rucolasallad
  • 1 romansallad
  • 60 g sultanrussin
  • 60 g sidfläsk, tärnat och knaperstekt
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 50 g pistagenötter, rostade
  • olja, till stekning

Dressing

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 schalottenlök, finhackad (liten)
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rapsolja (eller tistelolja)
  • 1 msk parmesanost, riven
  • 2 tsk gräslök, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sallad
    Skala och rensa humrarna, beräkna en halv hummer per person. Ta vara på allt kött i klor, leder och naturligtvis - stjärten. Skrapa ut hummersmöret och förstärk dressingen med detta!
  2. Kantskär brödet. Skär i 0,5 cm stora tärningar och stek dem knapriga i olja. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Dressing
    Vispa ihop ägg, senap, schalottenlök och vinäger. Tillsätt oljorna droppvis under omrörning.
  4. Tillsätt därefter parmesan och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servering
    Riv salladen grovt, tillsätt alla ingredienser utom hummer, brödkrutonger och dressing.
  6. Blanda salladen med dressingen. Lägg upp snyggt på tallrik och dekorera med hummer och toppa med brödkrutongerna.
19 februari 2020