• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vol au vent med räkor, dill och tomat

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Vol au vent med räkor, dill och tomat

4 steg att laga

6 ingredienser

30 m

Frasiga små smördegsfrestelser fyllda med en ljummen räkröra. Servera gärna till ett glas bubbel. 

Ingredienser

  • 12 små vol au vent
  • 2 dl skalade räkor, väl avrunna
  • 1,5 msk crème fraîche
  • 1 tomat, urkärnad
  • 0,5 kruka dill
  • färsk pepparrot

Gör så här

  1. Värm smördegen i ugnen på 150 grader några minuter så att det får en nygräddad känsla.
  2. Tärna tomaten. Finhacka dillen.
  3. Värm försiktigt räkorna i crème fraiche tillsammans med tomat och dill.
  4. Fördela den ljumna räkröran i vol au vent. Toppa med riven pepparrot och dill. Servera genast.