I samarbete med Zeta

Vitlöksmarinerad halloumi

1 röst
10 m + tid att marinera
4
Vitlöksmarinerad halloumi
Foto: Zeta

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen.

Tips! Du kan även marinera större bitar och grilla som ett vegetariskt alternativ.

Visa mer
10 m + tid att marinera
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g Zeta Halloumi
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 dl Ol Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 3 msk färsk oregano, plockad och hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Bryt halloumi i ostens veck och skär i cm-stora tärningar.
  2. Blanda med vitlök, olivolja och örter.
  3. Låt stå kallt i 30-60 minuter.
  4. Stek eller grilla på ganska hög värme till de är gyllenbruna.
  5. Servera med tandpetare.
29 april 2019

Laddar fler recept...