Vitlöksmarinerad halloumi

Vitlöksmarinerad halloumi
Foto: Zeta

Vitlöksmarinerad halloumi

3

5 steg att laga

4 ingredienser

10 m + tid att marinera

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen.

Zeta halloumi produkt

Zeta Halloumi av pastöriserad mjölk från ko, get och får. Handgjord enligt klassiskt cypriotiskt recept.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 250 g Zeta Halloumi
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 3 msk färsk oregano, plockad och hackad

Gör så här

  1. Bryt halloumi i ostens veck och skär i cm-stora tärningar.
  2. Blanda med vitlök, olivolja och örter.
  3. Låt stå kallt i 30-60 minuter.
  4. Stek eller grilla på ganska hög värme till de är gyllenbruna.
  5. Servera med tandpetare.