Vitlöksmarinerad halloumi

3 röster
10 m + tid att marinera
4
Vitlöksmarinerad halloumi
Foto: Zeta

Zeta Halloumi av pastöriserad mjölk från ko, get och får. Handgjord enligt klassiskt cypriotiskt recept.

Zeta halloumi produkt
10 m + tid att marinera
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g Zeta Halloumi
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 3 msk färsk oregano, plockad och hackad

Gör så här

  1. Bryt halloumi i ostens veck och skär i cm-stora tärningar.
  2. Blanda med vitlök, olivolja och örter.
  3. Låt stå kallt i 30-60 minuter.
  4. Stek eller grilla på ganska hög värme till de är gyllenbruna.
  5. Servera med tandpetare.
29 april 2019