• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vitlöksmarinerad halloumi

Vitlöksmarinerad halloumi
Foto: Zeta
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Vitlöksmarinerad halloumi

5 steg att laga

4 ingredienser

10 m + tid att marinera

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen.

Tips! Du kan även marinera större bitar och grilla som ett vegetariskt alternativ.

Zeta Halloumi av pastöriserad mjölk från ko, get och får. Handgjord enligt klassiskt cypriotiskt recept.

Zeta halloumi produkt

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g Zeta Halloumi
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 3 msk färsk oregano, plockad och hackad

Gör så här

  1. Bryt halloumi i ostens veck och skär i cm-stora tärningar.
  2. Blanda med vitlök, olivolja och örter.
  3. Låt stå kallt i 30-60 minuter.
  4. Stek eller grilla på ganska hög värme till de är gyllenbruna.
  5. Servera med tandpetare.