Vitlöksgratinerade havskräftor med dill

Vitlöksgratinerade havskräftor
Foto: TV4

Calles havskräftor inspirerade av Anders Lundin är gratinerade med vitlök, dill och en stor klick smör!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 maj 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
15 m
4

Du behöver

  • 8 st havskräftor, råa
  • 0,5 tsk salt
  • 1 knippe färsk dill, hackad
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 4-5 klyftor vitlök, pressade
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyv kräftorna på längden liggandes på rygg och lägg dem där efter på en ugnsplåt. Strö över salt och den hackade dillen.
  3. Blanda smöret med den pressade vitlöken och klicka på kräftorna. Avsluta med att hälla över olivolja.
  4. Gatinera kräftorna i 10 minuter i ugnen. Ta ut dem efter halva tiden och ös över det spad som blivit till och sätt sedan in dem i ugnen i ytterligare 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept