Vitlöksfocaccia

koket.se
Vitlöksfocaccia
Foto: Köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Vitlöksfocaccia

8 ingredienser

Den här helt underbart saftiga vitlöksfocaccian är ett recept som bör sparas! Ljuvlig smak av vitlök och ramslök och med en sammetsmjuk fluffig konsistens - passar perfekt till sommarens alla grillrätter.

Så odlar du vitlök hemma
Odla vitlök hemma

Så odlar du vitlök hemma

Prova att odla vitlök hemma i trädgården eller på balkongen! Här är en enkel guide till att odla din första vitlök!

Läs mer

Odla ramslök
Så odlar du ramslök header

Odla ramslök

Så enkelt och så galet gott! Här är tips till dig som vill odla ramslök hemma

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 450 g vetemjöl, ekologiskt
  • 300 g vatten
  • 10 g jäst
  • 10 g salt
  • 1 dl olivolja
  • 5 klyftor vitlök, skalade
  • 3 vitlökar, färsk med blast el vårlök
  • 1 knippe ramslök

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, vatten, jäst, salt och olivolja. Kör i en blandare på halv fart i 12 min. Sänk till låg fart i 4 min.
  2. Olja en ugnsfast form med olivolja. Stjälp upp degen i formen och tryck ut mot kanterna. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur till minst dubbel storlek.
  3. När degen jäst, ringla på olivolja och tryck ner fingrarna i degen och skapa håligheter.
  4. Tvätta och dela den färska vitlöken i centimeterstavar. Tvätta rötterna på den färska vitlöken och spara rötterna som topping på brödet. Hittar du inte färsk vitlök ta istället späd vårlök.
  5. Lägg halverade vitlökar i några hål och färsk vitlök/ramslök i några hål.
  6. Krydda med havssalt och baka av i ugn på 220 c (släng gärna i en skvätt vatten i början för ånga). Baka i 15-20 min till en innertemp på 97 grader.
  7. Ta ut och toppa focaccian med de spröda vitlöksrötterna.