Vinägerinkokt lax

Foto: Zeta
Vinägerinkokt lax
9 ingredienser
45 m + 1 dygn
Inkokt lax med dill och vinäger. Perfekt bjudrätt på buffén.
Ingredienser
- 800 g laxsida (mittbiten)
Lag
- 2 dl Zeta vitvinsvinäger (ekologisk)
- 1,5 dl strösocker
- 7 dl vatten
- 1 tsk svartpepparkorn
- 3 lagerblad
- 2 dillkvistar
- 1 tsk salt
Servering
- salladsmix
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Dra kastrullen åt sidan.
- Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en ugnsform och häll över lagen. Sätt över aluminiumfolie och baka laxen till en innertemperatur av 48 grader.
- Ta ut laxen och ta av folien. Låt den svalna i lagen. Kyl laxen i lagen till dagen efter.
- Ta upp laxen ur lagen och lägg den på ett serveringsfat och garnera med späda sallatsblad. Servera gärna med sardellmajonnäs och picklade grönsaker.
TIPS!