Vinägerinkokt lax

Vinägerinkokt lax
Foto: Zeta

Vinägerinkokt lax

13

9 ingredienser

45 m + 1 dygn

Inkokt lax med dill och vinäger. Perfekt bjudrätt på buffén.

Zeta vitvinsvinäger

Zetas vitvinsvinäger har en syrahalt på hela 7.1% vilket garanterar den goda kvaliteten.

Ingredienser

portioner8 - 10 bufféportioner
  • 800 g laxsida (mittbiten)

Lag

  • 2 dl Zeta vitvinsvinäger (ekologisk)
  • 1,5 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 dillkvistar
  • 1 tsk salt

Servering

  • salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Dra kastrullen åt sidan.
  3. Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en ugnsform och häll över lagen. Sätt över aluminiumfolie och baka laxen till en innertemperatur av 48 grader.
  4. Ta ut laxen och ta av folien. Låt den svalna i lagen. Kyl laxen i lagen till dagen efter.
  5. Ta upp laxen ur lagen och lägg den på ett serveringsfat och garnera med späda sallatsblad. Servera gärna med sardellmajonnäs och picklade grönsaker.