I samarbete med Zeta

Vinägerinkokt lax

9 röster
45 m + 1 dygn
8-10 bufféportioner
Vinägerinkokt lax
Foto: Zeta

Inkokt lax med dill och vinäger. Perfekt bjudrätt på buffén.

Vill du ha fler goda, italienska recept från Zeta? Klicka här.

Visa mer
45 m + 1 dygn
8-10 bufféportioner

Du behöver

  • 800 g hel mittbit av lax, urbenad

Lag

  • 2 dl Zeta Vitvinsvinäger Ekologisk
  • 1,5 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 dillkvistar
  • 1 tsk salt

Servering

  • späda salladsblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp. Dra kastrullen åt sidan.
  3. Lägg laxsidan med skinnsidan ner i en ugnsform och häll över lagen. Sätt över aluminiumfolie och baka laxen till en innertemperatur av 48 grader.
  4. Ta ut laxen och ta av folien. Låt den svalna i lagen. Kyl laxen i lagen till dagen efter.
  5. Ta upp laxen ur lagen och lägg den på ett serveringsfat och garnera med späda sallatsblad. Servera gärna med sardellmajonnäs och picklade grönsaker.
15 december 2016

Laddar fler recept