Vilken semla är du

Vilken semla är du – prinsess-semlan, semmelwrapen eller klassikern?

Är du en redig surdegssemla, en snabbfotad wrap eller drömmande prinsess-semla? Se vilken semla som är din favorit och vi ska säga vem du är! ;)

Varje år kommer nya galna varianter på den älskade semlan. Prinsess-semla, semmelwrap, kanelbullesemla och semmelburgare för att bara nämna några.

Vilken semla är mest DU i vår lista?

1. Roy Fares fantastiska kanelbullesemla!

![](https://img.koket.se/desktop/kanelbullesemla.jpg)

Du tänker utanför lådan och gillar att kombinera det bästa av två världar. Ditt motto i livet: varför välja när en kan få allt?! Kanelbullesemlan är din själsfrände.

Se fler recept från Roy Fares

2. Prinsess-semla med rosa marsipan

![](https://img.koket.se/standard-large/prinsess-semla.jpg)

Du är en romantisk drömmare som gillar riktigt söta sötsaker. Och rosa! Smyg in en klick syltoch ge semlan en ny, fin marsipanklädsel! Så fint!

Tips: Se fler recept från Camilla Hamids blogg mykitchenstories.se!

3. Klassisk semla

![](https://img.koket.se/standard-large/roy-fares-semlor.jpg)

Hej, vän av ordning! Du uppskattar det enkla och krånglar helst inte till saker som redan fungerar bra som de är. En semla är en god bulle fylld med mandelmassa och grädde, punkt. Gott så! Tips: Här hittar du vårt mest populära recept på klassiska semlor!

4. Semmelwrap

![](https://img.koket.se/standard-large/semmelwrap-recept.jpg)

Du är ständigt på språng och har aldrig riktigt förstått grejen med att sitta i timmar och ta en sölig fika. Du gillar nya, smarta sätt att effektivisera tillvaron och är inte rädd för att prova nya saker. Snabbt ska det gå, även i semmeltider!

Tips: DRICK din semla! Kolla in denna nyttiga semmelsmoothie!

5. Surdegssemla

![](https://img.koket.se/standard-large/sebastiens-surdegssemlor.jpg)

Du gillar gediget hantverk och tycker att ju mer tid saker ha fått ta, desto bättre blir de. Du skulle inte slentrianäta en halvdan semla utan är en kvalitetsmedveten njutare! Här hittar du Sébastien Boudets recept på surdegssemla.

Tips:baka en höjdarsemla på karlsbaderdeg – väl värt tiden!