Baka semmelwraps


Foto: Mattias Ljungberg
Baka semmelwraps
13 ingredienser
1 h
Semmelwrap, wrapsemla, semla-to-go - har du testat den nya varianten på semla? Här hittar du skaparen Mattias Ljungbergs recept!
Se Mattias Ljungberg laga receptet

Ingredienser
Mandelmassa
- 400 g mandelmassa
- 100 g sötmandel, skalad och riven
- 0,5 msk kardemummakärnor, stötta
Fördeg
- 400 g vatten
- 100 g mjölk
- 60 g jäst
- 500 g vetemjöl
Vetedeg, fortsättning
- 350 g vetemjöl
- 200 g smör
- 200 g strösocker
- 10 g kardemummakärnor, stötta
- 7 g salt
- 1 ägg
Gör så här
Fördeg
- Lös jästen i vattnet. Blanda i övriga ingredienser och låt vila i rumstemperatur i 30 min.
Vetedeg, fortsättning
- Blanda alla ingredienser utom saltet med fördegen. Blanda degen väl i ca 8 minuter i maskin med krok. Saltet tillsätts sista minuten.
- Låt degen vila i ca 10 minuter.
- Dela upp degen i 60-70 g stora bitar.
- Rulla runda bullar och låt bullarna stå i 30 minuter under en handduk.
- Kavla ut degen till runda mycket tunna plattor ca 20 cm i diameter. Om det är jobbigt att kavla så kavla i lite åt gången i omgångar.
- Baka av på ca 240 grader (OBS! helt beroende på ugnstyp) i ca 3 minuter. Degen ska kunna vikas utan att spricka så du får prova dig fram.