Kanelbullesemla, Roy Fares fantastiska recept
Kanelbullesemla, Roy Fares fantastiska recept
19 ingredienser
Kanelbullar fyllda som semlor med mandelfyllning och vispad grädde - det bästa av två världar! Detta recept bara måste du testa!
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Vetedeg
- 30 g jäst för söta degar
- 200 g standardmjölk [ca 2 dl]
- 480 g vetemjöl [ca 8 dl]
- 55 g ägg [1 st]
- 3 g salt [ca 0,5 tsk]
- 5 g malen kardemumma [ca 1 msk]
- 100 g smör, rumstempererat
- 90 g strösocker [1 dl]
Fyllning
- 150 farinsocker, strö [2 dl]
- 100 g smör
- 2,5 msk malen kanel
Mandelfyllning
- 500 g mandelmassa
- 50 g mandelmjöl [ca 1 dl]
- 50 g sötmandel, hackad [ca 0,5 dl]
- 5 g malen kardemumma [ca 1 msk]
- 20 g vaniljsocker [ca 2,5 msk]
- 90 g florsocker [ca 1,5 dl]
- 150 g mjölk [ca 1,5 dl]
Servering
- 1 l grädde
Gör så här
Kanelbullar
- Smula jästen i bunken till din matberedare, värm mjölken till ljummen och slå över och blanda runt. Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok.
- När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 20-30 minuter.
- Kavla ut degen 3 mm tjock, stryk på ett jämnt lager med smör, strö över farinsocker och kanel. Rulla ihop till en tjock rulle. Dela degen i 15 lika stora bitar och låt jäsa minst 90 min under plastfolie.
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter, ta ut och låt svalna helt.
Mandelfyllning
- Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken och hackad mandel till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning som ej är för lös. Blanda i den hackade mandeln.
Montering
- Vispa grädden. Dela bullen på mitten. Spritsa önskad mängd mandelfyllning på undre bullhalvan. Toppa med vispad grädde och på med locket på bullen. Pudra florsocker över.