Vegetarisk dopp i grytan

Vegetarisk dopp i grytan
Foto: Tv4

Vegetarisk dopp i grytan

0

4 steg att laga

9 ingredienser

3 h

Dopp i grytan är en klassisk rätt till julbordet! Här finner du receptet på en riktigt god och vegetariskt version.

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner
  • 2 kg skogschampinjoner
  • vatten
  • 0,5 vitkål
  • 2 lök
  • 2 hel nejlika
  • 1 dl svamp, torkad
  • 1 lagerblad
  • 100 g dill
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Tvätta och lägg svampen i en mixer tillsammans med lika delar vatten.
  2. Pulsmixa och lägg sedan röran i en kastrull och koka upp. Låt stå och sjuda i 2 timmar.
  3. Strimla ner vitkålen, löken och svetta i en kastrull. Sila ner buljongen och låt koka ner i en timme.
  4. Tillsätt nejlikor, torkad svamp, lagerblad och dill. Låt dra i 10 minuter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer