Vegansk påskröra

4 röster
2 dagar
1 sats
Vegansk påskröra
Foto: Tv4

Krämig röra som passar perfekt till påskbordet! Med svamp och goda kryddor kommer den här veganska röran snabbt bli ett populärt inslag till påskmaten.

Visa mer
2 dagar
1 sats

Du behöver

Dag 1: inlagd svamp

  • 200 g skogschampinjoner, eko
  • 1 dl ättika, 12 %
  • 2 dl strösocker, eko
  • 3 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 nejlikor, hela
  • 6 svartpepparkorn, hela
  • 0,5 krm kryddpeppar
  • 0,5 krm kanel, malen
  • 1 krm senapsfrön, gula

Dag 2

  • 150 g inlagd svamp
  • 1 msk kapris, eko
  • 0,75 dl dill, färsk och eko
  • 0,5 dl gräslök, färsk och eko
  • 1,5 dl rödlök, eko
  • 1,25 dl vegansk majonnäs
  • 2-2,5 msk havre fraiche, eko
  • 1 tsk vitvinsvinäger, eko
  • 2,5 krm salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dag 1
    Koka upp allt utom svamp. Skiva svampen och lägg i en burk med låsbart lock. När lagen kokar häller du den över svampen och stänger burken. Låt stå tills imorgon.
  2. Dag 2
    Hacka upp svampen fint och låt den rinna av aningen i ett durkslag, hacka även upp kaprisen fint och klipp ner de färska örterna i en skål.
  3. Skär upp rödlöken och blanda samman allting, ställ sedan in i kylen och låt stå någon timma innan servering, blir bara bättre efter en dag.
30 mars 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...