Vegansk Janssons frestelse med soltorkade tomater

POPULÄRT
Vegansk Janssons frestelse med soltorkade tomater
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Vegansk Janssons frestelse med soltorkade tomater

12 ingredienser

1 h 15 m

”Enkel och smaskig vegansk variant på Janssons frestelse där den goda umamismaken kommer från soltorkade tomater och svarta oliver.” /Kamilla Jönvik

Ingredienser

portioner
  • 400 ml kokosgrädde (krämig)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,25 tsk muskot, riven
  • 700 g potatis
  • 1 gul lök
  • 4 msk soltorkade tomater, strimlade
  • 2 msk svarta oliver, hackade
  • 2 msk sötmandel, finhackad
  • 2 msk olivolja

Servering

  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll kokosgrädden i en skål och tillsätt paprikapulver, salt, svartpeppar och muskot.
  3. Skala och skär potatisen i strimlor.
  4. Skala och finhacka löken.
  5. Varva potatis, lök, soltorkade tomater och oliver i en ugnsform. Häll gräddblandningen över potatisen. Strö över finhackad mandel och ringla över olivolja för att få extra fin yta.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen är vackert gyllenbrun. Strö över hackad persilja innan servering.