Vegansk Janssons frestelse med soltorkade tomater
Vegansk Janssons frestelse med soltorkade tomater
12 ingredienser
1 h 15 m
”Enkel och smaskig vegansk variant på Janssons frestelse där den goda umamismaken kommer från soltorkade tomater och svarta oliver.” /Kamilla Jönvik
Ingredienser
- 400 ml kokosgrädde (krämig)
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,25 tsk muskot, riven
- 700 g potatis
- 1 gul lök
- 4 msk soltorkade tomater, strimlade
- 2 msk svarta oliver, hackade
- 2 msk sötmandel, finhackad
- 2 msk olivolja
Servering
- 1 msk persilja, hackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll kokosgrädden i en skål och tillsätt paprikapulver, salt, svartpeppar och muskot.
- Skala och skär potatisen i strimlor.
- Skala och finhacka löken.
- Varva potatis, lök, soltorkade tomater och oliver i en ugnsform. Häll gräddblandningen över potatisen. Strö över finhackad mandel och ringla över olivolja för att få extra fin yta.
- Grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen är vackert gyllenbrun. Strö över hackad persilja innan servering.