Västkusten på tre vis

40 m
4
Västkusten på tre vis
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Löjromstoast

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 msk rapsolja
  • 4 nypor flingsalt
  • 4 msk rödlök, finhackad
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 msk kalix löjrom
  • 4 små dillkvistar, till garnityr

Ceviche

  • 2 lime, skalet
  • 4 lime, saften
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 1 msk honung
  • 10 koriandertoppar, finhackade
  • 2 krm peppar
  • 1,5 tsk salt
  • 6 frysta pilgrimsmusslor

Hummersoppshot

  • 1 msk smör
  • 0,5 lök, finhackad
  • 0,5 morot, riven
  • 25 g rotselleri, riven
  • 0,25 g saffran
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,25 tsk curry
  • 1 msk konjak
  • 4 dl vatten
  • 1,25 msk hummerfond
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1,5 dl grädde
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Liten löjromstoast
    Stansa ut brödet till små runda bitar, stek i rapsolja med en nypa flingsalt på vardera brödsida. Finhacka rödlöken. Montera toasten med crème fraiche, rödlök och löjrom, avsluta med en liten dillkvist.
  2. Ceviche
    Blanda alla ingredienser till cevichen i en plastpåse. Skär pilgrimsmusslorna när de fortfarande är frysta i tunna skivor. Lägg ner skivorna i marinaden i plastpåsen och lägg i kylen. Lägg upp på tallriken precis innan servering.
  3. Hummersoppa
    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt finhackad lök, riven morot och rotselleri, häll ner i kastrullen när smöret slutat puttra. Tillsätt saffran, paprikapulver och curry. Efter någon minut tillsätt konjak, vatten, hummerfond, vitt vin och 1 dl grädde. Efter att det kokat upp smaka av med salt och peppar. Koka upp och vispa 0,5 dl grädde precis innan servering.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept