Våffelsnittar med räkor

koket.se
Våffelsnittar med räkor
Foto: Tv4

Våffelsnittar med räkor

Av: Camilla - Närke

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

20 m

Våffelsnittar med räkor och varmrökt lax är en populär förrätt som kan förgylla vilken dag som helst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Camilla - Närke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Vitlöksolja

  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl matolja

Våffla

  • 1 förp våffelmix [400 g]
  • 2 dl vatten
  • 75 g smör, smält

Servering

  • 250 g färska räkor, skalade
  • 2 dl crème fraîche
  • 80 g röd stenbitsrom (ABBAS - MSC MÄRKT - grönt enligt wwfs fiskguide)
  • 1 rödlök, finhackad
  • 125 g varmrökt lax (ICA, MSc märkt - grönt enligt wwfs fiskguide)

Gör så här

Vitlöksolja

  1. Pressa vitlöksklyftan i en skål, häll över matoljan och blanda med en gaffel.

Våffla

  1. Blanda 2 dl våffelmix med 2 dl vatten och 75 g smält smör.
  2. Grädda våfflorna så de blir lite extra krispiga.
  3. Låt våfflorna svalna på galler och dela dem sedan i små hjärtan.
  4. Pensla alla hjärtan med vitlöksoljan.

Servering

  1. Skala räkorna och torka av dem med hushållspapper.
  2. Bred ut 0,5 tsk crème fraîche på varje hjärta. Lägg 0,5 tsk stenbitsrom ovanpå samt hackad rödlök.
  3. Toppa hälften av våfflorna med räkor och andra hälften med lax så gästerna får två olika sorters snittar.