Fyllda champinjoner

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Fyllda champinjoner
6 ingredienser
18 min
Ljumma champinjonhattar fyllda med schalottenlök och vitlök. Ett gott, enkelt och vegetariskt tillbehör!
Ingredienser
- 8 champinjoner
- 1 schalottenlök
- 1 msk smör
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk ströbröd
- 2 msk grädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka schalottenlöken. Finhacka stjälkarna från champinjonerna.
- Hetta upp en stekpanna och bryn lök och champinjoner.
- Skala och riv vitlöksklyftan på ett rivjärn. Tillsätt den och smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt grädde och ströbröd och låt allt koka samman i 1-2 minuter.
- Fyll champinjonhattarna med blandningen och baka dem i ugn 6-8 minuter. Servera ljumma.