Fyllda champinjoner

Fyllda champinjoner
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Fyllda champinjoner

Av: Ulrika Bengtsson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

18 min

Ljumma champinjonhattar fyllda med schalottenlök och vitlök. Ett gott, enkelt och vegetariskt tillbehör!

Ingredienser

portioner
  • 8 champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka schalottenlöken. Finhacka stjälkarna från champinjonerna.
  3. Hetta upp en stekpanna och bryn lök och champinjoner.
  4. Skala och riv vitlöksklyftan på ett rivjärn. Tillsätt den och smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt grädde och ströbröd och låt allt koka samman i 1-2 minuter.
  6. Fyll champinjonhattarna med blandningen och baka dem i ugn 6-8 minuter. Servera ljumma.