Ugnsbakad torskrygg med rotselleri och höstsvamp

Du behöver

Picklad rotselleri

  • 300 g rotselleri
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 lagerblad

Torsk

  • 600 g torskrygg
  • salt
  • olivolja

Rotsellerikräm

  • 400 g rotselleri, skalad
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • salt

Höstsvamp

  • 600 g valfri svamp som kantareller, svart trumpet, trattkantareller eller dylikt
  • 100 g smör
  • salt o svartpeppar

Garnering

  • körvel
  • smörgåskrasse
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Picklad rotselleri
    Skär rotsellerin i små tärningar. Koka den mjuk i ättika, socker, vatten och lagerblad. Kyl ner direkt. Gör gärna dagen innan.
  2. Ugnsbakad torsk
    Dela fisken i 4 bitar. Gnid in med salt och olivolja. Lägg på plåt, plasta och baka på 80 grader till ca 45 grader i mitten.
  3. Rotsellerikräm
    Koka sellerin mjuk i gräddmjölken. Sila bort vätskan och mixa slät med smöret. Smaka av med salt.
  4. Höstsvamp
    Stek ur alla vätska ur svampen. Gå i med smöret och stek vidare tills svampen är torr och knaprig. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept