Ugnsbakad torsk med smörslungade vårprimörer

3 röster
30 m
4
Ugnsbakad torsk med smörslungade vårprimörer
Foto: Sandra Mastio

Smörstekt vårlök, morot och rabarber serveras med en ugnsbakad skreitorsk och rikligt med fruktig olivolja!

Tips! Gör gärna en sås på Sandras ramslök- och rotsellerisoppa!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g skrei utan skinn
  • 2 dl grovsalt
  • 1 knippe vårlök
  • 4 knippmorötter
  • 2 späda rabarber
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl fruktig olivolja
  • 150 g smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar om 150 g och vänd den i saltet. Låt ligga ca 15 minuter.
  2. Ansa alla grönsaker i 3 cm snedskurna bitar. Ta 3 st av rädisorna och hyvla dem tunt på en mandolin, lägg dem i iskallt vatten.
  3. Skölj fisken, torka av den och ringla över rejält med olivolja. Baka i ugn, gärna med ånga, till en innertemperatur om 47-52 grader. Jag föredrar min skrei på ca 47 grader men det är en smaksak.
  4. Medan fisken är i ugnen fräser du primörerna i smöret, smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg primörerna på en tallrik, toppa med en bit fisk, ringla över lite sås (gärna skummad soppa enligt mitt recept på rotselleri- och ramslökssoppa) och toppa med den hastigt avtorkade rädiscruditén och några droppar olivolja.
26 mars 2017

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept