Ramslöks- och rostad rotsellerisoppa med råmarinerad skrei

Ramslöks- och rostad rotsellerisoppa med råmarinerad skrei
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Ramslöks- och rostad rotsellerisoppa med råmarinerad skrei

5

4 steg att laga

12 ingredienser

30 m

Lyxig mjölkfri soppa som passar bra till både vardags och fest. Rotsellerisoppan serveras med ramslöksolja och citronmarinerad skreitorsk.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 rotselleri
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 100 g skreitorsk
  • 1 citron
  • 2 dl havregrädde
  • 1 krm muskot
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk fiskfond
  • 100 g ramslök
  • ramslöksolja, till servering
  • rödbetsgroddar, till servering

Gör så här

  1. Skär rotsellerin och löken i mindre bitar. Ringla över 0,5 dl olivolja och rosta dem i ugn på 200 grader tills de blivit mjuka och lite svedda.
  2. Skär fisken i små kuber och pressa över citronsaft och riv över zesten. Häll över 0,5 dl olivolja och strö över 2 krm salt. Låt stå kallt.
  3. Häll över rotfrukterna i en kastrull tillsammans med havregrädden, kryddor, fiskfond, ramslök och 4 dl vatten, koka mjukt och mixa slätt. Smaka av med kryddor.
  4. Lägg fisken i botten på en sopptallrik, slå över soppan och ringla över ramslöksolja, toppa med kryddiga vackra rödbetsgroddar.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer