Ramslöks- och rostad rotsellerisoppa med råmarinerad skrei

Ramslöks- och rostad rotsellerisoppa med råmarinerad skrei
Foto: Sandra Mastio
30 m
4

Du behöver

  • 1 rotselleri
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 100 g skrei
  • 1 citron
  • 2 dl havregrädde
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk fiskfond
  • 100 g ramslök
  • ramslöksolja, till servering
  • rödbetsgroddar, till servering

Gör så här

  1. Skär rotsellerin och löken i mindre bitar. Ringla över 0,5 dl olivolja och rosta dem i ugn på 200 grader tills de blivit mjuka och lite svedda.
  2. Skär fisken i små kuber och pressa över citronsaft och riv över zesten. Häll över 0,5 dl olivolja och strö över 2 krm salt. Låt stå kallt.
  3. Häll över rotfrukterna i en kastrull tillsammans med havregrädden, kryddor, fiskfond, ramslök och 4 dl vatten, koka mjukt och mixa slätt. Smaka av med kryddor.
  4. Lägg fisken i botten på en sopptallrik, slå över soppan och ringla över ramslöksolja, toppa med kryddiga vackra rödbetsgroddar.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept