Ramslöks- och rostad rotsellerisoppa med råmarinerad skrei

Ramslöks- och rostad rotsellerisoppa med råmarinerad skrei
Foto: Sandra Mastio
30 m
4

Du behöver

  • 1 rotselleri
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 100 g skrei
  • 1 citron
  • 2 dl havregrädde
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk fiskfond
  • 100 g ramslök
  • ramslöksolja, till servering
  • rödbetsgroddar, till servering

Gör så här

  1. Skär rotsellerin och löken i mindre bitar. Ringla över 0,5 dl olivolja och rosta dem i ugn på 200 grader tills de blivit mjuka och lite svedda.
  2. Skär fisken i små kuber och pressa över citronsaft och riv över zesten. Häll över 0,5 dl olivolja och strö över 2 krm salt. Låt stå kallt.
  3. Häll över rotfrukterna i en kastrull tillsammans med havregrädden, kryddor, fiskfond, ramslök och 4 dl vatten, koka mjukt och mixa slätt. Smaka av med kryddor.
  4. Lägg fisken i botten på en sopptallrik, slå över soppan och ringla över ramslöksolja, toppa med kryddiga vackra rödbetsgroddar.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept