Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella
Foto: Zeta

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

6 ingredienser

20 m

Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett täcke av smält mozzarella är en perfekt och lättlagad antipasti.

Italiensk mozzarella
Zeta mozzarella

Italiensk mozzarella

Zeta Mozzarella med mild smak med viss syrlighet. God till sallader, pastarätter och lyxiga smörgåsar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 8 portabellosvampar
  • 125 g Zeta Mozzarella (italiensk)
  • 4 klyftor vitlök (med skalet kvar)
  • salt
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
  3. Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna.
  4. Häll på rikligt med olivolja på samtliga.
  5. Lägg timjan och skivad mozzarella på de fyra andra svamphattarna.
  6. Sätt in i ugnen i 10-12 minuter tills mozzarellan smält och fått lite färg.
  7. Garnera med lite extra timjan. Servera som antipasti.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Stekt halloumi med svårtkål och svamp

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer