I samarbete med Zeta

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella
Foto: Zeta
20 m
4

Du behöver

  • 8 portabellosvampar
  • 125 g Zeta Mozzarella, italiensk
  • 4 klyftor vitlök med skal
  • salt
  • Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
  3. Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna.
  4. Häll på rikligt med olivolja på samtliga.
  5. Lägg timjan och skivad mozzarella på de fyra andra svamphattarna.
  6. Sätt in i ugnen i 10-12 minuter tills mozzarellan smält och fått lite färg.
  7. Garnera med lite extra timjan. Servera som antipasti.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta