Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Foto: Zeta
Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella
6 ingredienser
20 m
Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett täcke av smält mozzarella är en perfekt och lättlagad antipasti.
Ingredienser
- 8 portabellosvampar
- 125 g Zeta Mozzarella (italiensk)
- 4 klyftor vitlök (med skalet kvar)
- salt
- Zeta extra jungfruolivolja classico
- färsk timjan
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
- Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna.
- Häll på rikligt med olivolja på samtliga.
- Lägg timjan och skivad mozzarella på de fyra andra svamphattarna.
- Sätt in i ugnen i 10-12 minuter tills mozzarellan smält och fått lite färg.
- Garnera med lite extra timjan. Servera som antipasti.
TIPS!
Fler tips från Zeta!

Fler tips från Zeta!
Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.
Läs mer