I samarbete med Zeta

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

29 röster
20 m
4
Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella
Foto: Zeta

Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett täcke av smält mozzarella är en perfekt och lättlagad antipasti.

Vill du ha fler goda, italienska recept från Zeta? Klicka här.


Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 portabellosvampar
  • 125 g Zeta Mozzarella, italiensk
  • 4 klyftor vitlök med skal
  • salt
  • Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
  3. Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna.
  4. Häll på rikligt med olivolja på samtliga.
  5. Lägg timjan och skivad mozzarella på de fyra andra svamphattarna.
  6. Sätt in i ugnen i 10-12 minuter tills mozzarellan smält och fått lite färg.
  7. Garnera med lite extra timjan. Servera som antipasti.
15 december 2016

Laddar fler recept