Två små smørrebrød

Två små smørrebrød
Foto: Tv4

Två små smørrebrød

Av: Daniel - Åhus

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

15m

Smörrebröd på två vis; ett med lax och räkor, den andra med rostbiff och ost. Snabblagad och god förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Smörrebröd med räkor och lax

  • 2 ägg
  • 2 skivor formfranska
  • bordsmargarin
  • 4 blad sallad
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 400 g skalade räkor
  • 1-2 dl majonnäs
  • 1 citron
  • dillkvist, till garnering

Smörrebröd med rostbiff

  • 2 skivor formfranska
  • bordsmargarin
  • 4 blad sallad
  • 4 skivor rostbiff
  • 4 skivor ost (t ex svarta Sara eller en vanlig herrgård)
  • 4 msk remoulad
  • 1 rödlök
  • 1 persiljekvist
  • 2 msk rostad lök

Gör så här

Smörrebröd med räkor och lax

  1. Koka äggen 8-10 min beroende på hur genomkokta du vill ha dem. Spola äggen med kallt vatten.
  2. Dela formfranskan på diagonalen så du får 4 trekanter.
 Bred smörgåsarna med smörgåsmargarin och lägg salladsblad på alla skivorna.
  3. Skala och dela äggen i en äggskivare och lägg ett halvt ägg på varje brödskiva.
  4. Rulla en skiva lax och lägg på den antingen ovanpå ägget eller lite under.
  5. Lägg sedan räkorna över hela smörgåsarna och klicka två matskedar majonnäs uppe på.
  6. Garnera med en citronskiva och lite dill.

Smörrebröd med rostbiff

  1. Dela formfranskan på diagonalen så du får 4 trekanter.
  2. Bred smörgåsarna med smörgåsmargarin och lägg salladsblad på alla skivorna.
  3. Nu lägger du en skiva rostbiff och en skiva ost vardera på varje skiva bröd.
  4. Lägg en matsked remoulad på rostbiffen och garnera med rödlök, en persiljekvist och lite rostad lök.