Två små smørrebrød

4 röster
15m
4

Smörrebröd på två vis; ett med lax och räkor, den andra med rostbiff och ost. Snabblagad och god förrätt!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
15m
4

Du behöver

Smörrebröd med räkor och lax

  • 2 ägg
  • 2 skivor formfranska
  • smörgåsmargarin
  • 4 blad sallad, av valfri sort
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 400 g skalade räkor
  • 1-2 dl majonnäs
  • 1 citron
  • dillkvistar, till garnering

Smörrebröd med rostbiff

  • 2 skivor formfranska
  • smörgåsmargarin
  • 4 blad sallad, av valfri sort
  • 4 skivor rostbiff
  • 4 skivor ost, tex svarta Sara eller en vanlig herrgård
  • 4 msk remoulad
  • 1 rödlök
  • 1 persiljekvist
  • 2 msk rostad lök

Gör så här

  1. Smörrebröd med räkor och lax
    Koka äggen 8-10 min beroende på hur genomkokta du vill ha dem. Spola äggen med kallt vatten.
  2. Dela formfranskan på diagonalen så du får 4 trekanter.
 Bred smörgåsarna med smörgåsmargarin och lägg salladsblad på alla skivorna.

  3. Skala och dela äggen i en äggskivare och lägg ett halvt ägg på varje brödskiva.
  4. Rulla en skiva lax och lägg på den antingen ovanpå ägget eller lite under.
  5. Lägg sedan räkorna över hela smörgåsarna och klicka två matskedar majonnäs uppe på.
  6. Garnera med en citronskiva och lite dill.
  7. Smörrebröd med rostbiff
    Dela formfranskan på diagonalen så du får 4 trekanter.
  8. Bred smörgåsarna med smörgåsmargarin och lägg salladsblad på alla skivorna.
  9. Nu lägger du en skiva rostbiff och en skiva ost vardera på varje skiva bröd.
  10. Lägg en matsked remoulad på rostbiffen och garnera med rödlök, en persiljekvist och lite rostad lök.
30 maj 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept