Tunnbrödsrulle med potatismos och räksallad
Tunnbrödsrulle med potatismos och räksallad
30 ingredienser
40 m
”Min ”guilty pleasure” går att göra hur enkel eller svår som helst. Basen är en god korv, potatismos, räksallad, finskuren isbergssallad, tomat, rostad lök och en god senap. Aldrig ketchup! Här får du recept på ett galet gott potatismos och en finfin räksallad.” /Erik Videgård
Ingredienser
50/50 potatismos
- 1 kg mjölig potatis
- 1 kg mandelpotatis
- 4 klyftor vitlök
- 2,5 dl standardmjölk
- 100 g smör
- salt
- 100 g färskost, rumstempererad
- gräslök, finskuren
- svartpeppar
Räksallad
- 1 kg vatten
- 10 g salt
- 50 g rotselleri, blancherad i små kuber
- 50 g fänkål, blancherad i små kuber
- 150 g skalade räkor, färska och grovhackade
- 50 g äpple, gröna i små kuber
- 15 g färsk pepparrot, riven
- 100 g majonnäs
- 1 msk citronsaft
- 1 salladslök, gröna delen i tunna skivor
- 0,6 kruka dill, finhackad
- salt
- cayennepeppar
- svartpeppar, från kvarn
Till servering
- tunnbröd
- korv
- sallad
- tomat
- rödlök
- rostad lök
- senap
Gör så här
Potatismos
- Skala och skär potatisen i jämnstora kuber.
- Koka de två potatissorterna var för sig tills de precis blivit klara, låt vitlöksklyftorna koka med.
- Häll av vattnet och ”torrkoka” potatisen ytterligare någon minut tills den är helt torr. Ta upp och mosa vitlöksklyftorna.
- Lägg ihop potatisarna i en gryta tillsätt vitlöken.
- Häll mjölk i en egen kastrull tillsammans med smöret. Hetta upp blandningen tills smöret smält.
- Mosa potatisen med en stomp eller stor gaffel, tillsätt smör och mjölkblandningen lite i taget tills du fått rätt konsistens, smaka av med salt.
- Tillsätt färskosten och blanda väl. Tillsätt ev ytterligare salt.
- Rör ner gräslök och svartpeppar.
Räksallad
- Koka upp vatten med salt och blanchera rotsellerin och fänkålen.
- Blanda allt och smaka av med salt, cayennepeppar och svartpeppar.
Servering
- Servera exempelvis potatismoset och räksalladen i en tunnbrödsrulle med korv, sallad, tomat, rödlök, rostad lök och senap.