Tunnbrödsrulle med korv och räksallad

40 m
4
Spela video Tunnbrödrulle med korv och räksallad
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Snabbsyrad gurka

  • 1 gurka, slarvskalad
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten

Potatismos

  • 500 g fast potatis
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smör
  • salt

Räksallad

  • 400 g räkor utan skal
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe körvel
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g färsk ängsyra
  • 2 dl majonnäs
  • 1 citron, skalet
  • salt

Servering

  • 8 tunna merquezkorvar
  • 8 tunnbröd
  • isbergssallad, i mindre bitar

Gör så här

  1. Snabbsyrad gurka
    Skiva gurkan tunt på mandolin. Vispa ättika, socker och vatten så det löser sig. Lägg ner gurkan och låt ligga så länge som möjligt. Gärna över natten.
  2. Potatismos
    Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Pressa potatisen och blanda med mjölk och smör. Smaka av med salt.
  3. Räksallad
    Skala räkorna och hacka alla örterna. Blanda alla ingredienser till en röra och smaka av med salt.
  4. Servering
    Snitta korven liten så blir det fint och korven blir klar lite snabbare. Grilla eller stek korvarna tills dom är klara i mitten. Ett par minuter på varje sida.
  5. Lägg isbergssallad, potatismos, gurkan, räksallad och korven i tunnbröd och vik ihop.
Kommentera receptet

Fler goda recept