Torsktartar med kokos och chiligrädde

Torsktartar med kokos och chiligrädde
Foto: TV4
Håkan Thörnström KK 2024
Håkan Thörnström KK 2024

Torsktartar med kokos och chiligrädde

12 ingredienser

30 min

Den här tartaren med kokos och chili bjuder på fräscha och lyxiga smaker.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskrygg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 knippe ramslök
  • 5 g salt
  • 5 g strösocker
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kokosgrädde
  • röd chilifrukt, picklad
  • 2 limefrukter
  • kokos, rostad
  • salt

Gör så här

  1. Skär torsken i små tärningar.
  2. Blanda fisktärningarna med senap, hackad koriander, hackad ramslök, salt och socker.
  3. Portionera ut blandningen i utstickare direkt på tallrikarna.
  4. Koka upp grädde och kokosgrädde i en kastrull.
  5. Tillsätt chili, rivet limeskal, limejuice, hackad ramslök, hackad koriander och salt.
  6. Skeda den varma såsen över tartaren.
  7. Toppa med mer hackade örter och rostad kokos.