• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Torskrygg med krassesmör och ärtsallad

Torskrygg med krassesmör och ärtsallad
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Torskrygg med krassesmör och ärtsallad

4 steg att laga

22 ingredienser

30 m

Elegant torskrätt med fantastiska smaker! Vitlöksstekt torsk som serveras med syrligt krassesmör, potatisstomp och sallad på sockerärtor.

Tips! Det blir mycket krassesmör, får du över går det bra att frysa in och till exempel riva över någon annan rätt.

Ingredienser

Syrligt krassesmör

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 msk dijonsenap
  • 50 g babyspenat
  • 2 ask krasse
  • 2 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt

Gafflad potatis

  • 600 g potatis, skalad
  • 100 g smör
  • 2 dl gräddfil
  • salt

Sockerärtssallad

  • 400 g sockerärtor
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 knippe dill
  • olivolja
  • salt

Torsk

  • 600 g torskrygg (i 4 bitar)
  • salt
  • peppar
  • olja
  • smör
  • klyfta vitlök

Gör så här

  1. Krassesmör
    Lägg allt i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt. Skeda upp över rätten vid servering.
  2. Potatis
    Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa med smör och gräddfil. Smaka av med salt.
  3. Sallad
    Skiva sockerärtorna och och blanda med ärtskott och dill. Smaka av med olivolja och salt innan servering.
  4. Torsk
    Salta och peppra torsken. Stek i olja och smör med vitlöken. Stek ca 2-3 minuter på varje sida. Klart.