Torskrygg med krassesmör och ärtsallad

78 röster
30 m
4
Torskrygg med krassesmör och ärtsallad
30 m
4

Du behöver

Syrligt krassesmör

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 msk dijonsenap
  • 50 g babyspenat
  • 2 ask krasse
  • 2 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt

Gafflad potatis

  • 600 g potatis, skalad
  • 100 g smör
  • 2 dl gräddfil
  • salt

Sockerärtssallad

  • 400 g sockerärtor
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 knippe dill
  • olivolja
  • salt

Torsk

  • 600 g torskrygg (i 4 bitar)
  • salt
  • peppar
  • olja
  • smör
  • klyfta vitlök

Gör så här

  1. Krassesmör
    Lägg allt i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt. Skeda upp över rätten vid servering.
  2. Potatis
    Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa med smör och gräddfil. Smaka av med salt.
  3. Sallad
    Skiva sockerärtorna och och blanda med ärtskott och dill. Smaka av med olivolja och salt innan servering.
  4. Torsk
    Salta och peppra torsken. Stek i olja och smör med vitlöken. Stek ca 2-3 minuter på varje sida. Klart.
18 februari 2017