Torskrygg med krassesmör och ärtsallad

58 röster
30 m
4

Elegant torskrätt med fantastiska smaker! Vitlöksstekt torsk som serveras med syrligt krassesmör, potatisstomp och sallad på sockerärtor.

Tips! Det blir mycket krassesmör, får du över går det bra att frysa in och till exempel riva över någon annan rätt.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Syrligt krassesmör

  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 msk dijonsenap
  • 50 g babyspenat
  • 2 askar smörgåskrasse
  • 2 msk pepparrot, nyriven
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt

Gafflad potatis

  • 600 g potatis, skalad
  • 100 g smör
  • 2 dl gräddfil
  • salt

Sockerärtssallad

  • 400 g sockerärtor
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 knippe dill
  • olivolja
  • salt

Torsk

  • 600 g torskrygg (i 4 bitar)
  • salt och peppar
  • olja
  • smör
  • vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Krassesmör
    Lägg allt i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt. Skeda upp över rätten vid servering.
  2. Potatis
    Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa med smör och gräddfil. Smaka av med salt.
  3. Sallad
    Skiva sockerärtorna och och blanda med ärtskott och dill. Smaka av med olivolja och salt innan servering.
  4. Torsk
    Salta och peppra torsken. Stek i olja och smör med vitlöken. Stek ca 2-3 minuter på varje sida. Klart.
18 februari 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept