Torsk med dillsås, citron och kålrabbi

30 m
4
Torsk med dillsås, citron och kålrabbi
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Torsk

  • 600 g torskrygg
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Gaffelmosad potatis

  • 600 g skrubbad färskpotatis

Grön dillsås

  • 2 gula lökar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong, utspädd
  • 2 dl grädde
  • 100 g smör, tärnat + extra att steka i
  • 1 knippe dill
  • 1 näve babyspenat
  • salt
  • citron

Kålrabbi

  • 2 kålrabbi
  • 1 knippe dill
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • salt

Garnering

  • dill
  • citron, i klyftor

Gör så här

  1. Torsk
    Dela fisken i mindre bitar och gnid in med salt, peppar och olivolja.
  2. Lägg över på en plåt och täck med plastfolie. Baka i ugnen på 80 grader till ca 45 grader i innertemperatur.
  3. Gaffelmosad potatis
    Koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Lägg upp potatisen på tallrik och mosa lätt med en gaffel.
  4. Grön dillsås
    Skala och hacka löken, fräs mjuk i en klick smör. Tillsätt vitt vin och låt koka in. Häll på buljong och grädde. Låt koka ihop några minuter. Sila och mixa skummig med dill, spenat och sist smöret. Smaka av med salt och ev. lite citron.
  5. Kålrabbi
    Skala kålrabbin och skiva tunt på mandolin. Grovhacka dillen. Blanda ihop kålrabbi, dill, citron och olivolja. Smaka av med salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept