Torsk med dillsås

122 röster
4
Torsk med dillsås
Foto: TV4

Vill du göra en klassisk svensk husmanskosträtt lite festligare så blir det gott med riven kokt potatis på toppen som får bli till ett knaprigt täcke i ugnen.

Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g torskrygg eller torskfilé
  • (kokt, kall, riven potatis)
  • en klick smör

Till såsen:

  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 tärning fiskbuljong eller 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 2 dl crème fraiche, kokbar
  • 0,5-1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl finhackad färsk dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Täck fisken med potatis och en klick smör. Stek i 20 minuter.
  2. Gör såsen medan fisken står i ugnen: Koka upp grädde och fiskbuljong. Tillsätt crème fraiche och koka upp under omrörning.
  3. Smaka av med citron, dill, salt och peppar.
  4. Häll en spegel av sås på varma tallrikar. Servera med potatis.
24 juni 2009

Laddar fler recept