Tornedalstapas

17 röster
30m
4
30m
4
4 portioner

Du behöver

Rensteksröra

  • 200 g rökt renstek
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl färskost pepparrot
  • 4 bitar tunnbröd, hårt
  • salt och peppar

Ädelbäckstoppar

  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 0,5 lök, röd eller gul, hackad
  • dill
  • salt och peppar
  • 100 g najadlax
  • 8 skivor gurka
  • 4 skivor formfranska
  • smör

Kantarellmums

  • 4 nävar kantareller
  • 4 msk kantarellmjukost
  • 0,5 lök, röd eller gul, hackad
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • smör
  • 4 skivor formfranska

Gör så här

  1. Rensteksröra
    Hacka rensteken och finhacka rödlök och gräslök.
  2. Blanda crème fraiche och färskost.
  3. Rör ner renstek, löken och smaka av med salt och peppar.
  4. Bryt 4 bitar av hårt tunnbröd.
  5. Bred på rensteksröran.
  6. Toppa med hackad rödlök.
  7. Ädelbäckstoppar
    Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, senap, dill, finhackad lök och avrunnen tonfisk.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Stansa ut 4 rundlar av brödet och stek dessa i smör.
  10. Bred på röran och toppa med skivad najadlax, gurka och dill.
  11. Kantarellmums
    Bryn smör i en stekpanna och stek kantareller och hackad lök.
  12. Häll i grädden och koka upp.
  13. Smaka av med salt och peppar.
  14. Stansa ut 4 rundlar av brödet och stek i smör.
  15. Bred på 1 msk kantarellmjukost på varje brödbit.
  16. Toppa sedan brödet med kantarellblandningen.
11 december 2017

Fler goda recept