Vitlöksgratinerade småländska kräftor

Vitlöksgratinerade småländska kräftor
Foto: TV4

Vitlöksgratinerade småländska kräftor

Av: Torbjörn - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min

Mumsiga insjökräftor som vitlöksgratineras och serveras med limekräm och toast.

Vintips från Torbjörn
Jules Muller Pinot Gris Réserve, art nr 71134, 95 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 16 kräftor, kokta i saltlag utan dill
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl persilja, finklippt
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk majonnäs
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl färska örtkryddor, finklippt
  • 1 limefrukt, rivet skal samt saften från 0.5 st lime

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till en slät sås.
  3. Skär kräftorna på längden.
  4. Bred på vitlökssmöret.
  5. Gratinera i cirka 5 minuter.
  6. Servera limekrämen i små portionsformar på varje tallrik med små skivor av till exempel baguette rostade eller stekta i smör/olivolja.