Ratatouille

Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Ratatouille

25

14 ingredienser

En rätt som äts som den är, vegetarisk, eller som ett tillbehör.

Receptet ger ca 1 liter.

Läs om Tommys midsommarfirande här.

Ingredienser

  • 300 g zucchini, fintärnad
  • 300 g aubergine, fintärnad
  • 200 g gul lök, fintärnad
  • 200 g röd paprika, fintärnad
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 400 g passerade tomater
  • 2 lagerblad
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 2 tsk färsk rosmarin, finhackad
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • olivolja
  • svartpeppar, nymalen (efter smak)
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Stek alla grönsaker i rikligt med olivolja tills de får fin färg.
  2. Tillsätt då örterna och fräs en stund till.
  3. Tillsätt passerade tomater, socker och vinäger och låt stå och puttra på spisen i 30 minuter.
  4. Smaka av med nymalen svartpeppar och salt och eventuellt mer socker och vinäger för att lyfta tomatsmaken.