Havsbakad hälleflundra med sotad pilgrimsmussla

Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Havsbakad hälleflundra med sotad pilgrimsmussla

0

6 ingredienser

En liten havsbakad hälleflundra med sotad pilgrimsmussla. Serveras med emulsion på ostron, snäckor och havskorall, musselmajonäs och variation på kronärtskocka: rökt, inkokt och råstekt.

Här kan du se Tommys mat i Nyhetsmorgon.

Här hittar du de andra recepten:

Emulsion på ostron, snäckor och havskorall

Musselmajonäs

Variation på kronärtskocka, rökt, inkokt och råstekt

Ingredienser

  • 400 g hälleflundra
  • 2 dl ostronjuice
  • 200 g tång
  • 4 pilgrimsmusslor
  • salt
  • 50 g röda alger typ gracilaria

Gör så här

  1. Stycka ut hälleflundra i loins.
  2. Rimma i ostronjuice och tång ca 2 timmar.
  3. Salta pilgrimsmusslan och sota den runt om.
  4. Lägg ut alger på plastfilm och linda in hälleflundran.
  5. Forma till rund form, med algerna på ovansidan.
  6. Ställ i kyl en timme.
  7. Skär upp bitar och baka i ugn, 60 grader till innertemperatur 42 grader.