Variation på kronärtskocka, rökt, inkokt och råstekt

Variation på kronärtskocka, rökt, inkokt och råstekt
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Variation på kronärtskocka, rökt, inkokt och råstekt

15 ingredienser

En liten havsbakad hälleflundra med sotad pilgrimsmussla serveras med emulsion på ostron, snäckor och havskorall, musselmajonäs och variation på kronärtskocka: rökt, inkokt och råstekt.

Här kan du se Tommys mat i Nyhetsmorgon.

**

Här hittar du de andra recepten:**

Havsbakad hälleflundra med sotad pilgrimsmussla

Emulsion på ostron, snäckor och havskorall

Musselmajonäs

Ingredienser

  • 4 kronärtskockor
  • 2 citroner
  • 1 kvist timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 dl olivolja
  • vatten
  • salt
  • 1 rökt silverlök
  • 200 g frysta kronärtskocksbottnar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 g vegetarisk gelé (t ex persiljegelé)
  • salt
  • smör
  • klyfta vitlök

Gör så här

  1. Skala kronärtskockorna.
  2. Koka in 1 i ett spad av saften och skalet av 1 citron, timjan, lagerblad och olivolja.
  3. Fyll upp med vatten så det täcker skockan.
  4. Koka upp och smaka av med salt.
  5. Ta upp skockan och skär den i små tärningar.
  6. Krydda med rivet skal av 1 citron.
  7. Ta resterande mängd kronärtskockor och tournera ner till fina bottnar.
  8. Skiva av bottnarna tunt och lägg a cheval på silipatmatta.
  9. Ånga av i ugn i 5 minuter och låt svalna.
  10. Gör en kräm på rökt silverlök, frysta kronärtskocksbottnar, grädde, hönsbuljong och vegetarisk gelé.
  11. Varva tärnad skocka och den rökta krämen i en cylinder och rulla a cheval-skockan runt omkring.